Recept
5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna.
Blanda torrprodukterna.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten.
Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången.
En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka.
När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången.
En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka.
När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
4 kommentarer:
Amerikanska pannkakor är så gott, åt det förra veckan, sonen tjatade om pannkakor och jag hade inte kvar tillräckligt med mjölk så då fick de bli lite pannkakor på filmjölk istället, mumsigt värre :-), går fortare och lättare att steka än tunna pannkakor också
Amerikanska pannkakor är jättegott. Förr åt vi det ofta till frukost, men det var länge sen nu. Nu blir det ofta till lunch istället.
Jag tror inte att jag har ätit amerikanska pannkakor någon gång, men det ser verkligen gott ut! Borde nog ta och testa ;-)
Åh så gott med amerikanska pannkakor.. Har faktisk endast hållt mig till svenska men nu ska det bli ändring på det.. Dina såg helt underbara ut!!
Skicka en kommentar