måndag 18 oktober 2010

Sockerkaka

Jag fick lite oväntat besök igår och slängde snabbt ihop en enkel sockerkaka, det fungerar alltid med färsk lite ljummen sockerkaka!
Recept
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Skal av 1 citron
Smör och ströbröd till formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.

6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

6 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Sockerkaka är riktigt gott. En nybakad kaka som man får ta flera bitar av... mums!

Cupcakesfluffan sa...

Nybakad sockerkaka är så gott

Helena Ljunggren sa...

Enkelt men nog något av det godaste som finns. Nygräddad och ljummen! Mums.

mumsfillibaba sa...

Mmm....det bakar man alldeles för sällan!!

Maria sa...

Det enkla är det goda. Och i juletid drar man i lite saffran och vips är det en julsockerkaka ;)

Så här ungefär: http://ingenrotmos.blogspot.com/2009/12/saffranskaka.html

Mumsigheter sa...

Perfekt tips Maria, tack!