söndag 24 oktober 2010

Vit chokladpannacotta

Desserten igår blev en vit chokladpannacotta med färska hallon med en sträng av mangopuré
Pannacotta:2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75 g strösocker
4 st blötlagda gelatinblad
240 g vit choklad, hackad

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.
2. Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
3. Garnera med färska hallon och lite riven vit choklad, mixa i pkt med frusen mango med en gnutta florsocker och servera till.

 

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

så gott det ser ut, har aldrig gjort pannacotta, det måste jag allt ta och göra