torsdag 14 oktober 2010

Cookies

Jag gjorde cookies igår som jag inte blev helt nöjd med, de smakade visserligen urgott men de blev liksom glansiga på ytan, jag ville inte ha det så... Tips någon?
150 g mjukt smör
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 st apelsin, skalet
1 st ägg
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
200 g 70% mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
Hacka chokladen grovt och blanda den i smeten.
Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

3 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Ingen aning varför de blev glansiga. Det låter väldigt gott med ingefära och apelsin i. Och choklad förståss. :-)

Cupcakesfluffan sa...

Vet inte heller varför de blev glansiga, men de ser goda ut, låter gott med apelsin och ingefära i

Helena sa...

Vilka smarriga cookies! Hrm... skumt det där med glansigheten... men det kanske var ägget som gjorde det?