150 g mjukt smör
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 st apelsin, skalet
1 st ägg
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
200 g 70% mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 st apelsin, skalet
1 st ägg
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
200 g 70% mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och det rivna apelsinskalet krämigt. Rör i ägget.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
Hacka chokladen grovt och blanda den i smeten.
Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
3 kommentarer:
Ingen aning varför de blev glansiga. Det låter väldigt gott med ingefära och apelsin i. Och choklad förståss. :-)
Vet inte heller varför de blev glansiga, men de ser goda ut, låter gott med apelsin och ingefära i
Vilka smarriga cookies! Hrm... skumt det där med glansigheten... men det kanske var ägget som gjorde det?
Skicka en kommentar